De Brabandere

Nieuws

Nieuws

Indien u onze nieuwsbrief wenst te ontvangen nodigen wij u uit om u hiervoor in te schrijven via ons contactformulier.

Volg ons op  en op 

Hieronder vindt u alvast een overzicht van het reilen en zeilen binnen onze onderneming.

Circulaire Economie

Beton is hét bouwmateriaal van de toekomst

“Beton is hét bouwmateriaal van de toekomst”

Dankzij circulaire innovaties is beton hét bouwmateriaal van de toekomst. Het kan hierdoor immers perfect lokaal worden geproduceerd én is 100% recycleerbaar.

We engageren ons om van
oude beton minstens terug
nieuwe beton te maken.

Tekst: Joris Hendrickx Foto: ©PRIVÉ

Group De Brabandere is een innovatief familiebedrijf uit Veurne met activiteiten in de wegenbouw en de productie van stortklaar beton. “We hebben al ruim tien jaar een sterke focus op de circulaire economie”, vertelt zaakvoerder Pieter De Brabandere. “Onze sector is immers een grote verbruiker van natuurlijke grondstoffen zoals zand, kalksteen, cement, hulpstoffen en water. In al deze materiaalstromen zagen we opportuniteiten om de zaken te optimaliseren en meer circulair te gaan werken. We wilden ons daarbij niet beperken tot downcycling, waarbij materialen in een minderwaardige toepassing worden hergebruikt. Integendeel, we trachten maximaal de materiaalwaarde én het milieu beschermen.

Daarom engageren we ons om van oude beton minstens terug nieuwe beton te kunnen maken. In dat kader denken we er bij de productie van onze beton aan dat het ooit een tweede leven moet kunnen krijgen in een gelijkwaardige of misschien zelfs een nog waardevollere toepassing.” Zand voor beton op basis van recyclage “Het was al langer duidelijk voor bedrijven dat natuurlijke grondstoffen en de energie die nodig is voor de ontginning en het transport daarvan erg kostbaar zijn. De huidige crisis heeft dat bewustzijn enkel maar vergroot en deze evolutie versneld”, vertelt De Brabandere. “Gelukkig hadden wij zeven jaar geleden al beslist om zelf een installatie te ontwikkelen waarmee we zand kunnen zeven en wassen dat afkomstig is van bouwwerven aan de Belgische kust. Deze installatie kostte ons ruim een miljoen euro in volle coronacrisis, maar laat ons nu wel toe om het zand dat vrijkomt bij grondwerken op te waarderen zodat het perfect bruikbaar is in onze productie van structureel beton. Begin dit jaar ontvingen we voor dit proces een CE-certificaat.

Bovendien hebben we ook een eigen bindmiddelcombinatie samengesteld met duurzame alternatieven. Ons ‘Eco-Beton’ is duurzamer én zorgt meteen voor een zeer korte en stabiele aanvoerketen.”
Toonbeeld van een sector in volle transformatie “We zijn hiermee een voorloper in België
die al een stuk verder staat dan de huidig geldende normen. Samen met andere innovatieve sectorgenoten hebben we bovendien zopas het ‘Concrete Circularity Center’ opgericht dat wil aantonen dat zulke innovaties de duurzaamheidstoets kunnen doorstaan.
Tot slot hebben we ons ook ingeschreven op het Betonakkoord waarmee onze sector zich engageert om te verduurzamen doorheen de keten”, besluit De Brabandere.

De Brabandere Breekwerf nieuws

Goed nieuws - Breekwerf terug open

Goed nieuws, vanaf heden is het terug mogelijk om afbraakmateriaal te komen storten, dus van harte welkom!

Storten en in één beweging je stabilisé of granulaten laden, makkelijk en snel.

De Brabandere RESTBETON

Schrijf je in op onze RESTBETONLIJN

Hierbij lanceren we onze "RESTBETONLIJN" Door in te tekenen op onze verzendlijst werk je mee aan ons recyclage-verhaal. Hoe werkt het? Van zodra we minimum 2m³ restbeton hebben sturen we een berichtje, de eerste die antwoordt kan het beton geleverd zien. Het tarief is 95€/u, vanaf vertrek centrale tot aankomst centrale, niet-BENOR-gekeurd. Eventuele vertrager voegen we toe op onze kosten. Benut ons restbeton en doe je voordeel! Ontvang je liever geen berichtje, laat gerust iets weten en dan schrappen we jou van de lijst. Tot binnenkort!
 

DE BRABANDERE mortel

Februari 2020: Bestel mortel via Whatsapp

Vanaf nu kan je bij ons je kant-en-klare mortel bestellen via Whatsapp. Super makkelijk, vooral als je graag een foto meestuurt van de plaats waar je mortelbakken klaar zullen staan.

Bestellingen kunnen tot 17u gebeuren via de mortellijn op het nummer 0472 200 048.

Heb je nog geen Whatsapp? Je kan het in enkele stappen downloaden via deze link:

https://www.whatsapp.com/android/

Wil je meer informatie over onze kant-en-klare mortel?

Laat dan hier even je gegevens na.

Tot gauw!

DE BRABANDERE Minister van Werk Nathalie Muylle

november 2019 - Minister van Werk op bezoek

UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) organiseerden op 22 november de 6de editie van de Dag van de Ondernemer.
Group De Brabandere werd uitgekozen en mocht om 14u de Federaal Minister van Werk, Nathalie Muylle, ontvangen in hun nieuw kantoorgebouw te Veurne. Pieter en Paul De Brabandere kregen hierbij de unieke kans om hun bedrijf toe te lichten bij de minister, maar meer nog, ze kregen de kans om diverse thema’s aan bod te laten komen met betrekking tot het ondernemen in West-Vlaanderen en nog specifieker in de Westhoek.
De algemene conclusie: in Veurne is het goed leven, goed werken en goed ondernemen!
Bedankt aan UNIZO West-Vlaanderen voor deze kans!

De Brabandere Benor Wegenbeton

Juli 2018 - Eerste Benor-attest voor Wegenbeton TRA50

Op 2 juli werd op onze site in de Handelsstraat het eerste BENOR-attest afgeleverd voor Wegenbeton TRA 50. 

Met dit attest is Betoncentrale De Brabandere de eerste centrale in Vlaanderen die BENOR wegenbeton kan leveren, bovendien mét hoogwaardig betongranulaat!

WEGENBOUW DE BRABANDERE - DE CIRCULAIRE WEG

Januari 2018 - De circulaire weg

Wegenbouw De Brabandere heeft voor de Stad Veurne een subsidie van €100.000 kunnen in de wacht slepen voor de heraanleg van de Driekoningenstraat in Houtem. De landelijke weg zal volledig heraangelegd worden door gebruik te maken van de uitgebroken materialen van diezelfde weg. We werken hier dus 100% circulair!

Lees hier het volledige artikel:  www.nieuwsblad.be

 

De Brabandere Winter

December 2017 - update

Het einde van 2017 nadert met rasse schreden. Het winterlandschap neemt het over. Tijd voor een pauze. Tijd om de kerstmagie z'n werk te laten doen!

We kunnen u niet genoeg bedanken voor de vele reacties op onze deelname aan de Warmste Week. We hebben tot nu toe reeds €800 verzameld voor het Antikankerfonds en op donderdag 21 december gaan we de cheque afgeven op het Domein Puyenbroeck.
Wie dat wenst kan ons daar vervoegen om zo een deugddoend Kerstverlof tegemoet te gaan.

De betoncentrale zal gesloten zijn van vrijdag 22/12/2017 tem zondag 07/01/2018. Op maandag 08/01/2018 staan we terug klaar om jullie ook in het nieuwe jaar te helpen bij de realisatie van je project!

We wensen iedereen een deugddoende vakantie toe, een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!

Meet & Greet with Stoffel Vandoorne

Meet & Greet with Stoffel Vandoorne

Op 10 december komt onze nationale F1 trots Stoffel Vandoorne langs op de plaats waar het gemotoriseerde verhaal voor hem begon. De start van een uitzonderlijk verhaal dat hopelijk nog vele mooie hoofdstukken zal opleveren in de toekomst!!!

Wilt u hem live zien en alles volgen vanop de eerste rij, reserveer dan zeker een plaatsje.

Er worden tal van randanimaties voorzien zoals McLaren F1 auto, McLaren simulators, merchandising, DJ-set, Q&A op podium met Stoffel.

Een onvergetelijk event waar jij als Stoffel fan absoluut bij hoort te zijn!!! Vele F1 groeten vanwege de supportersclub en hopelijk tot dan!”.

Ticket verkoop tot 1 december op https://stoffel.worldkarts.com/ 

Beton For Life

Oktober 2017 - Betoncentrale De Brabandere steunt het Antikankerfonds

Dit najaar wil Betoncentrale De Brabandere haar steentje bijdragen. We roepen iedere aannemer op om zo veel waar mogelijk Eco-Beton te bestellen in plaats van het traditionele BENOR-beton want bij elke m³ die geleverd wordt storten we 1€ naar het Antikankerfonds. Eind december wordt de cheque overhandigd op het terrein van het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. De groenste aannemer zal op dat moment ook extra in de kijker worden gezet.

We kozen het Antikankerfonds als goede doel omdat alle hulp welkom is bij het bestrijden van de ziekte die iedereen die we kennen op één op andere manier raakt. Raadpleeg zeker de website om meer te weten over de werking van het Antikankerfonds.

MIXOPOMP

September 2017 - Nieuwe Mixopomp

Onze nieuwe CIFA 28m-mixopomp is dit jaar te bewonderen op Matexpo. Deze mixer met een pomp reeds op gemonteerd is multi-inzetbaar en biedt een oplossing bij moeilijk bereikbare losplaatsen. We zorgen graag voor dat tikkeltje service meer!

 

Silo haven Duinkerke

Juli 2017 - Silo haven Duinkerke

Begin dit jaar startte Ecocem France, met de bouw van een nieuwe productiesite voor slak in Duinkerke. De grote silo in beton is vanaf nu medebepalend voor het uitzicht van de haven in Duinkerke.
Flandres Béton, onze Franse dochteronderneming, stond in voor de levering van de speciaal voor dit werk samengestelde groen beton. Gezien de opslag van cement een meer dan waterdichte silo vereist moesten de leveringen in een gestaag tempo gebeuren 24/24 en 7/7. De opdracht verliep perfect, we kunnen terugkijken op een waar huzarenstuk waar we met onze ganse ploeg bijzonder trots op zijn.

Klik hier om de video te bekijken.

 

De Brabandere Contenoble

Mei 2017 - Wie helpt ons het verleden terug te vinden?

100 jaar geleden ontwierp Dhr Costenoble, grondlegger van de firma De Brabandere de eerste 'stroopers' voor de landbouw. Om het rijke verleden van onze firma te kunnen reconstrueren zijn wij op zoek naar één van die persen. Kent u iemand die nog zo'n machine staan heeft? Alle tips zijn zeker welkom!

Vervoer De Brabandere Jean-Pierre Huyghe

Februari 2017 - Pensioen Jean-Pierre Huyghe

Na 16 jaar trouwe dienst hebben wij met pijn in het hart afscheid genomen van Jean-Pierre Huyghe. 

Jean-Pierre was sinds 2001 chauffeur bij Vervoer De Brabandere en werd door Mercedes World in de top 20-lijst geplaatst van de meest zuinige chauffeurs. 
Zo'n prestatie verdient zeker een feestje en bijhorend geschenk. Daarom werd Jean-Pierre door onze onderneming beloond met een driedaagde trip naar Duitsland samen met zijn echtgenote. Daar zullen ze verwelkomd worden op de hoofdzetel van Mercedes World.

Sand2Sand

Januari 2017 - De Brabandere (Veurne) blinkt uit met ecologische oplossingen in de bouwsector

Burgemeester Peter Roose ontvangt Pieter De Brabandere

December 2016 - Burgemeester Peter Roose ontvangt Pieter De Brabandere

De strategie van Betoncentrale De Brabandere: "Duurzame leverancier van beton gesteund op recyclage van bouwpuin, grond en groene logistiek" - Pieter De Brabandere werd op 20 december 2016 ontvangen door onze Burgemeester Peter Roose. Hij won op 27 november de Cleantech Battle op het Cleantech Festival. Bekijk zeker eens de voorstelling van het Sand2Sand project bij onze video's!

Pieter maakte van de gelegenheid gebruik om Benny Vandromme van de Stad Veurne en Erwin Vanpoucke, onze kwaliteitsverantwoordelijke, in de bloemetjes te zetten voor hun inzet om het ecologische verhaal mee te doen slagen. Bedankt!