De Brabandere

Over ons

Over ons

Group De Brabandere bestaat uit vijf firma’s: Wegenbouw De Brabandere nv, Betoncentrale De Brabandere bvba, Vervoer De Brabandere nv, Flandres Béton sarl en Flandres Béton Transport sarl. Ze stelt alles samen zo’n 90 mensen te werk. Wegenbouw De Brabandere is reeds decennia lang actief als aannemer van wegenwerken en Betoncentrale De Brabandere is gespecialiseerd in de levering van stortklaar beton.

Onze onderneming hecht het grootste belang aan het afleveren van kwaliteitsvolle producten en kwaliteitsvol werk aan een correcte prijs en met een onberispelijke service. Om dit te kunnen bereiken werken we met ervaren en goed opgeleid personeel. Om onze werknemers te beschermen werken we volgens de VCA-voorschriften voor de wegenbouw en in de betoncentrales staat onze kwaliteitsverantwoordelijke garant voor het behalen en behouden van ons BENOR-certificaat.

We willen alles in het werk stellen om een meerwaarde te kunnen betekenen voor onze klanten. Dit doen we door de best beschikbare technieken te gebruiken en onszelf voortdurend te ontplooien en op zoek te gaan naar nieuwe technologieën, dit alles met het oog op duurzaam ondernemen. Zo zetten we ons maximaal in om onze bijdrage aan een circlaire economie te maximaliseren. Ons Eco-Beton is hier een mooi voorbeeld van.

  • GROUP DE BRABANDERE
  • GROUP DE BRABANDERE

Historiek

Group De Brabandere is een familiale onderneming met een rijke geschiedenis die startte met de bouw van een persmachine voor de landbouw door Arthur Costenoble in 1905.

In 1938 nam zijn schoonzoon, Paul De Brabandere senior, de firma over en bouwde die uit tot een loonwerkers en aannemingsbedrijf. Het voornaamste doel was de wederopbouw na WOII. Het bedrijf evolueerde en ook het transport werd opgestart.

De derde generatie met Jacques en Robert De Brabandere sloeg de richting in van de wegenbouw en daarnaast werd een vervoersfirma opgericht. In de jaren ’60 startte de vervoersfirma met het transport van bieten naar de suikerfabriek van Veurne en dit werd vanaf de jaren ‘70 dan ook de hoofdactiviteit van Vervoer De Brabandere.

Met Paul en Pieter De Brabandere die sinds 2002 en 2008 in de firma actief zijn is er nu een vierde generatie aan de beurt. Een jonge wind waait door de firma en de betonactiviteiten krijgen vorm. Na de opening van de centrale in de Handelsstraat in 2002 is de vraag blijven stijgen vanuit zowel België als Frankrijk. Dit resulteerde in 2015 in de opstart van een tweede betoncentrale in de Haven van Duinkerke, gekend onder de naam Flandres Béton.

Met de overname van de betoncentrale van Holcim Veurne in de Vaartstraat heeft de Group De Brabandere er sinds april 2016 een derde productie-eenheid bij.

  • De Brabandere Historiek suikerfabriek
  • De Brabandere Historiek stropers