“Onze wel­vaart is gebouwd op beton” (interview)

De bouwsector heeft op vlak van milieuvriendelijkheid niet de beste reputatie. Daar wil Pieter De Brabandere verandering in brengen. Als CEO van het gelijknamig betonbedrijf uit Veurne en voorzitter van Groen Beton Vert is hij hevig pleitbezorger van circulair bouwen en heeft hij een glasheldere toekomstvisie. “Beton is een belangrijke sleutel in het duurzame verhaal van de toekomst.”

Lees meer

Circular Roadshow

Circular Concrete Center

Circular Concrete Roadshow

Een nieuw hoofdstuk in ons groen verhaal
POM West-Vlaanderen ontvouwde op 21 november samen met KU Leuven, Buildwise en Groen Beton Vert vzw de bouwplannen voor een nieuw kennis- en democentrum rond circulair beton in Veurne.
Binnen dit kader bezochten ondernemers uit het hele land onze site van Eco Materials. Tijdens dit bezoek werd een betonnen wand opgetrokken, met stortklaar eco-beton. Hierin werd 30% van het natuurlijke zand vervangen door gerecycleerd betonzand!
Wie de kwaliteiten en toepassingen van circulair beton wilt waarnemen of hieromtrent vragen heeft, zal vanaf 2024 terecht kunnen in het ‘Circular Concrete Center’ in de Pannestraat Veurne.
Wij bieden vandaag een antwoord op de schaarstes van morgen!